Луфарь по київськи
Якість і смакові характеристики рибного страви залежать від якості обраної тушки. У свіжого луфаря поверхня гладка, без піни, слизу, видимих пошкоджень. Запах-приємний, морський. Очі-блискучі, ніби світяться. Мутний зіницю вказує на те що, риба зберігалася мінімум 2 – 3 дні на прилавку. Крім того, при натисканні на тушку вона не повинна видавати хлюпають звуків, швидко приймати первісну форму.
Луфар славиться своїми смачними і корисними властивостями. М'ясо цієї риби має щільну консистенцію і біле забарвлення. Воно містить в собі близько 5 відсотків жиру і близько 20 відсотків білка, має м'який і ніжний смак. Луфар є не тільки дивно смачною, але і корисною рибою - завдяки високому вмісту таких важливих елементів, як фосфор, калій, кальцій, натрій і залізо. М'ясо цієї риби особливо багате вітаміном В12, необхідного для повноцінного клітинного росту і формування кров'яних клітин, і вітаміном Д, необхідного для зміцнення кісток і поліпшення стану шкіри.
Корисні властивості м'яса луфаря визначають вітаміни групи B, A, РР, мікро - і макроелементи (кальцій, залізо, натрій, фосфор, калій), які:
Зміцнюють нігті, волосся, кістки, стінки судин, роблять їх менш крихкими.
Беруть участь в обміні жирів і утворенні кров'яних тілець, покращують стан хворих, які страждають анемією.
Нормалізують водний баланс, роботу серцевого м'яза і щитовидної залози, артеріальний тиск.
Підвищують стресостійкість, знижують сприйнятливість до емоційних потрясінь.
Активізують вироблення травних ферментів, синтез молекул аденозинтрифосфорної кислоти (АТФ), мієліну.
Підтримують тонус гладкої мускулатури.
Стимулюють ріст клітин і організму, профилактируют поява рахіту.
Підтримують в нормі згортання крові.
Покращують стан шкіри, процеси клітинного дихання.
Піднімають імунітет.
Луфаря не рекомендують вживати в їжу при алергіях на рибу, а також при її індивідуальній непереносимості. Пам'ятайте, що обробляючи рибу, треба бути дуже обережним, так як в її плавниках є голочки, які містять отруйну речовину. Потрапивши в шкіру, воно здатне викликати навіть частковий параліч кінцівок. Крім того, заборонено вживати луфаря в їжу при ідіосинкразії. А при неправильному зберіганні ця риба може стати причиною серйозного отруєння. Відмовитися від її вживання варто також при наявності проблем з підшлунковою, печінкою і при ожирінні.
Найкраще луфаря використовувати для запікання, смажити або тушкувати. Фарш хороший для пирогів, пельменів, розтягаїв, тефтелей, котлет. У Росії луфар часто продається під назвою «Морський окунь», як правило, у вигляді замороженого філе. Незважаючи на те, що це дуже важлива, з промислової точки зору, риба, вона трохи жирнувата і має сильний присмак. Щоб зменшити ці відчуття, випотрошену рибу слід в найкоротші терміни охолодити і їсти свіжою. Якщо це не зробити найближчим часом, м'ясо швидко почне псуватися, стаючи більш сірим і пухким.
Луфарь по-київськи
Луфарь по-київськи
Набір продуктів:
600 г. риби
100 г вершкового масла
2 столові ложки пшеничного борошна
2 яйця
сухарі панірувальні, сіль за смаком.
Філе луфаря двічі прокрутити на м'ясорубці. Фарш посолити і виробити з нього коржі. На середину кожної коржі покласти масло і заліпити краю, надаючи котлет овальну форму. Двічі змочити в яйці, обваляти в борошні і запанірувати в сухарях. Смажити у великій кількості жиру. У процесі приготування калорійність риби збільшується. Так, в 100 грамах запеченого луфаря міститься 138 калорій, смаженого – 200 калорій. Після готування м'ясо зберігає пружність і соковитість. Варто відзначити, що в ньому відсутні дрібні кістки, луска тонка, легко чиститься. М'якоть має приємний, ніжний смак. Перед подачею на стіл полити розтопленим вершковим маслом. Подавати котлети з комбінованим гарніром: смажена картопля, зелений горошок, відварені морква і буряк, мариновані або солоні овочі.
М'ясо луфаря довго не зберігається, це швидкопсувний продукт, тому щоб не отримати харчове отруєння його готують відразу після лову або покупки. На другу добу воно набуває неприємного присмаку.Для усунення морського запаху рибу запікають з часточками лимона.
Готуємо морську рибу
- Xrux
- Администратор
- Сообщения: 277
- Зарегистрирован: 23 апр 2016, 20:36
- Откуда: Чернигов
- Контактная информация:
- Xrux
- Администратор
- Сообщения: 277
- Зарегистрирован: 23 апр 2016, 20:36
- Откуда: Чернигов
- Контактная информация:
Re: Готуємо морську рибу
М'ясо його дуже смачне. Чорноморську скорпену вважають однією з найсмачніших риб. М'ясо скорпени пружне і соковите. Для підводного мисливця така риба, дуже вже приваблива видобуток. Вуха без морського йоржа буде не справжньою юшкою. Ну, звичайно, чим більше риба — тим смачніше. Ні, зазвичай це риби від одного до трьох кілограмів. Правда, чим більше морський йорж важить, тим жорсткіше у нього м'ясо. Краще використовувати рибок по 1-1, 5 кг. читаємо тут https://ahota.in.ua/gotovim-morskuyu-ry ... ersha.html
- Xrux
- Администратор
- Сообщения: 277
- Зарегистрирован: 23 апр 2016, 20:36
- Откуда: Чернигов
- Контактная информация:
Re: Готуємо морську рибу
На сьогоднішній день морський карась одна з найпопулярніших екзотичних риб. Дорадо дуже популярна на Карибських островах і всі туристи, які відвідують цей курорт, неодмінно пробують страви з цієї риби. Тут з Морським карасем пов'язана маса прикмет і легенд. Так як одне з безлічі назв Дорадо — це «богиня любові», то на Карибах вважається, що є цю рибу слід разом зі своєю половинкою, що забезпечить щасливі і міцні відносини. Як приготувати цю рибу читайте тут https://ahota.in.ua/gotovim-morskuyu-ry ... hovke.html
- Xrux
- Администратор
- Сообщения: 277
- Зарегистрирован: 23 апр 2016, 20:36
- Откуда: Чернигов
- Контактная информация:
Re: Готуємо морську рибу
горбиль — рідкісна Чорноморська риба, що володіє цінними смаковими якостями. На жаль, її не можна купити в супермаркеті, але іноді вона трапляється на вудки рибалкам або в мережі риболовецьких станів. За смаком і щільності м'яса горбиль може бути аналогом більш поширеною середземноморської дорадо. Тому цілком можна приготувати подібним чином і її. Приготувати чорного обапола в ніжному білим соусом дивіться тут https://ahota.in.ua/gotovim-morskuyu-ry ... souse.html
- Xrux
- Администратор
- Сообщения: 277
- Зарегистрирован: 23 апр 2016, 20:36
- Откуда: Чернигов
- Контактная информация:
Re: Готуємо морську рибу
Камбала используется для приготовления разнообразных рыбных блюд каждодневного и ресторанного меню. Но чаще всего её подают в жареном виде. Многим не нравится камбала из-за специфического запаха, который появляется при жарке, но ее можно не только жарить, но и запекать или отваривать. Неприятного запаха при готовке можно избежать, если разделать рыбу правильно и снять ее кожу. Как пожарить камбалу читаем тут https://ahota.in.ua/gotovim-morskuyu-ry ... mbalu.html
- Xrux
- Администратор
- Сообщения: 277
- Зарегистрирован: 23 апр 2016, 20:36
- Откуда: Чернигов
- Контактная информация:
Re: Готуємо морську рибу
Якщо у вас сарган не дуже великий, з нього можна приготувати чудову традиційну шкару. Адже краще за всіх шкару готують саме рибалки. Дуже часто прямо на баркасі, прямо в море, адже головна умова цієї страви - тільки свіжовиловлена риба. Готувати її можна з різних видів риби-ставриди, барабулі, луфаря і т. д. Шкара з Саргана https://ahota.in.ua/gotovim-morskuyu-ry ... rgana.html
- Xrux
- Администратор
- Сообщения: 277
- Зарегистрирован: 23 апр 2016, 20:36
- Откуда: Чернигов
- Контактная информация:
Re: Готуємо морську рибу
М'ясо скатів (обов'язково свіже або свіжоморожене) теж слід вимочувати в маринаді або розсолі кілька годин для усунення сторонніх запахів, а вже після цього застосовується для приготування страв. М'ясо скатів вважається делікатесом. Особливо цінуються печінку і крила ската. Печінка крім того, що багата вітаміном А, має цілющі властивості, а за смаком, на думку гурманів, перевершує тріскову (калоризатор). смажимо Ската https://ahota.in.ua/gotovim-morskuyu-ry ... -lisu.html